4.c klass Pärnumaa Kutsehariduskeskuses

4. c klass käis 16. oktoobril Pärnumaa Kutsehariduskeskuses putrusid keetmas. Osaleme klassiga ka sellel õppeaastal “Pudruprogrammis” ja tahtsime midagi natuke teisiti teha. Saime kokkuleppe kutsehariduskeskuse kokanduse eriala õpetaja Marina Madissoniga, kes koolitab  tulevasi kokkasid. Jagasime klassi 5 rühma ja iga  grupp sai omale juhendajaks ühe  1. kursuse
kokaõpilase. Pudrukeetmise ained saime ka kutsekooli poolt. Tegime kokku  5 erinevat putru: 2 soolast ja 3 magusat. Lisanditeks soolastele putrudele olid seened ja sibul, riivjuust, riivitud porgand ja  kõrvits. Magusate putrude lisanditeks oli: šokolaad, kookoshelbed, karamelliseeritud õunad meega. Lapsed said võimaluse kõiki töid ise järgi proovida: õunu koorida ja tükeldada, sibulaid ja seeni tükeldada, porgandit ja kõrvitsat riivida, šokolaadi sulatada, aineid kaaluda, putru segada ja keeta, munavalgeid ja – kollaseid vahustada, aineid kokku segada. Putrude proovimiseks- söömiseks saime kasutada kutsekooli õpperestorani. Maitsed on erinevad, kellele meeldis soolane hirsipuder seente ja sibulaga, kellele magus šokolaadipuder, aga kõigi lemmik oli bubert. Seda viimast lubasid lapsed kodudes  kindlasti teha, saime ka retsepti kaasa. Aitäh kutsehariduskeskuse õpetajatele- õpilastele juhendamise eest! Meie jäime oma käiguga väga rahule.