Õppeaasta viimased tunnid matemaatika süvarühma õpilastel

Maikuu tunnid matemaatika süvarühma õpilastel ei olnud tavapärased. Kuna õppeaasta jooksul oli vaja palju pingutada – mitmed aineüritused, siis viimasel kuul olid tunnid mitmekesised, täis huvitavaid tegevusi ja palju nuputamist. Võtsime osa õuesõppe tundidest, kus 5. – 6. klassidel tuli lahendada integreeritud tööleht: üle oli vaja lugeda kõik koolimaja aknad, meelde tuletada koolimaja ees olevad ajaloolised mälestusmärgid ja kogutud andmetega lahendada ülesandeid. 7. – 8. klassidel oli täitmiseks tööleht teemal “Liigu õppides”. Osalesin paar aastat tagasi ühe 8. kl.- ga Tallinna Ülikooli ELU projektis ja see ülesanne tundus sobivat õuesõppega ka nüüd. Töölehe eesmärgiks oli lahendada eluliselt ja enda jaoks kasulik tekstülesanne, olles ISE lähteülesandeks.

Eelviimasel tunnil tutvusime origami tehnikaga ja voltisime toolid You Tube`video õpetuse järgi. Tulemusena valmis töö “Tühjad toolid” (vt juuresolevat fotot). Pealkiri tööle sobib suvevaheajale vastu minnes.

Viimasel tunnil tegime õppeaastast kokkuvõtte – 7 õpilast on kutsutud tublide päevale, nendest Rebeka Tamme on Noore Teaduri märgi saaja ja 6 õpilast: Frode Kuusk, Martin Kuuskmann, Kasper Lepik (Nuputa); Frode Kuusk, Rasmus Sillaots, Rebeka Tamme, Mattias Proos (matemaatika piirkondlik olümpiaad) II koha väärilised. Mattias Proos ja Kirke Roosme on Känguru võistluse tulemuste põhjal head ainetundjad. 

Olümpiaadideks/õpilasvõistlusteks ettevalmistatavate õpilaste arv oli 201 ja osalejate arv 88. Sellel õppeaastal osales matemaatika süvaõppes 74 õpilast (5. – 9. kl.).

Olen väga rahul süvaõppes osalevate õpilastega, kes enamus on motiveeritud ja valmis uuel õppeaastal taas jätkama.

Ilusat suve kõigile ja tühjad toolid täituvad juba 1. septembril.

Urve Paulmann
matemaatika süvaõppe õpetaja

Vaata lisaks ka

Koolitund kliima ja rohereformi teemal

2. mail andis meie kooli 9.klasside õpilastele kliimatunni Kliimaministeeriumi keskkonnakorralduse ja kiirguse osakonna nõunik Peeter …