Lõppes eTwinningu projekt “Cultural Journey – Connecting Paths 2024”

Meie veebruarist maikuu lõpuni kestnud tegevuste tulemusena valmisid kolm veebiraamatut ja kaks kooli tutvustavat filmi. 

Raamat “Two Homeland Estonia&Spain” tutvustavad Eesti ja Hispaania olulisi sümboleid, asukohta maailma kaardil, riigipäid ja hümne.

Riike tutvustava raamatu kohta koostasid lapsed rühmatööna postreid, mis hiljem pusledeks ümber töödeldi.

Raamat “Joy of play” – tutvustab Eesti ja Hispaania laste kolme kõige populaarsemat mängu, mida nad koolis mängivad. Parterriigi lapsed õpetavad mänge nii sõnas kui video kaudu ja püüavad vastavalt õpetusele mängida partnerriigi laste mänge ning anda seejärel sõnalist tagasisidet.

Raamat “Adventure of Words” – piltsõnaraamat, mis valmis järgmiselt: iga partnerriik saatis teele neli sõna, mille kohta joonistati arvutites pilt ja lisati sõnale helifail emakeeles ja inglise keeles. Raamatu lõppu lisati populaarne lastelaul koos kolmes keeles laulusõnadega.

6. juunil toimus ühine veebitund, kus tehti rühmatööd – tutvustati üksteist, räägiti hobidest ja suveplaanidest, mängiti Kahooti, mis oli koostatud raamatu “Two Homelands Estonia&Estoni” põhjal ja lõpuks õpetasid Eesti lapsed hispaania lastele tantsu “Kaks sammu sissepoole” ja hispaanlased õpetasid meile oma tantsu.

Oli väga põnev ja lustlik projekt, kus lapsed said aru, et ka Hispaanias mängivad lapsed samu mänge, vaatavad samu seriaale ja kuulavad samasugust muusikat. Maailma on ikka väga väike paik;) 

3.c klassi klassijuhataja Tiiu Kiveste

Vaata lisaks ka

2.c klass projekt “Writing Haikus”

2023 / 24 õppeaasta 2. poolaastal osales 2. c klass Haiku-projektis koos Prantsusmaa, Slovakkia ja …