Rajaleidja infokiri

Aasta vahetumisega jõustus karjääriteenuste reform, millega karjääriteenuste osutamine liikus Rajaleidjast Eesti Töötukassa Karjäärikeskuse alla. Eeltoodu valguses soovin rõhutada, et Innove Rajaleidja jätkab tasuta õppenõustamisteenuste osutamist kõigis Eesti maakondades. Pakume tuge lapse-vanematele, õpetajatele, koolide ja lasteaedade tugispetsialistidele ning kohalike omavalitsuste töötajatele, kes vajavad nõu lapse toetamiseks tema haridusteel.
Meie poole pöördumisel ei ole vaja eraldi suunamist ja ka ei pea pöörduja teadma, millise spetsialisti abi laps või noor vajada võib – selle aitab välja selgitada Rajaleidja töötaja. Kliendi valikuvõimalused Rajaleidjasse pöördumiseks ei ole ka ühe keskusega piiratud, sest lapsevanem saab lähtuvalt logistikast, elukohast ja -korraldusest ise otsustada, millisesse keskusesse ta soovib minna.
Nõustamisaja kokku leppimine on 2019. aastast kliendi jaoks veelgi lihtsam ja mugavam, kui nõustamisele registreerumiseks saab valida endale sobivaima kanali:

  • helistades üle-eestilisele nii eesti kui vene keeles teenindavale infotelefonile 735 0700
  • kirjutades meilile rajaleidja@rajaleidja.ee
  • täites veebipõhise registreerumisvormi rajaleidja.ee kodulehel

Praegu on ülim aeg teha vahekokkuvõte ja mõelda, kes teie õpilastest vajab 2019/2020 õppeaastaks varasema otsuse pikendamist või täiendavaid tugiteenuseid.

Tuleb ka arvestada, et nõustamisele saamiseks on vaja tegutseda ettevaatavalt, sest näiteks kevadest mitmekordistub Rajaleidja õppenõustajate koormus ning ooteajad spetsialistiga kohtumiseks on mitmeid nädalaid. Mida varem nõustamisaeg kokku leppida, seda kiiremini saab laps haridussoovituse ja abi.

Teadmisterohke õppeaasta jätku ning meeldivaid koostöiseid kohtumisi!
Lea Mardik
Piirkonna juht
Innove Rajaleidja Pärnu-, Rapla ja Viljandimaal